O NAS

Podjetje Žična kovina, d. o. o. je bilo ustanovljeno leta 2013 in nadaljuje 60 letno tradicijo predhodne tovarne žičnih izdelkov »Žična« Celje, ki je sodila pod okrilje Slovenskih železarn in kasneje podjetja Nivo Stroj kovina, d. o. o., ki je bilo del podjetja Nivo, d. d.

Na podlagi pridobljenih dolgoletnih izkušenj ter spremljanja razvoja in novih tehnologij, podjetje danes uspešno obvladuje razvoj, proizvodnjo in prodajo tehnično/tehnološko zahtevnejših žičnih proizvodov za potrebe industrije in posameznikov.

Proizvodni program delimo na:

  • program industrijskih in vibracijskih sit (sejalna tehnika, projekti in naprave v gradbeništvu, rudarstvu, kamnolomih, keramični, prehrambeni, papirni industriji itd.)
  • program ograjnih sistemov (zaščita in zavarovanje zasebnih in poslovnih objektov, igrišč, šol, kmetijskih površin, skladišč, vojašnic in ostalih strogo varovanih objektov)
  • program plazemskega in avtogenega razreza
  • po opravljeni posodobitvi proizvodnje z novimi stroji za obdelavo kovine nudimo tudi razne storitve, kot so razrez pločevine in kovinskih profilov, vrtanje, varjenje, krivljenje itd.
  • program transportnih trakov, strojnih sit za sejanje odpadkov, zemlje, tehnološke rešitve predelave nenevarnih odpadkov iz gospodinjstev
  • razvoj novih izdelkov na področju sejanja in na drugih področjih

Z veseljem vam pomagamo pri izbiri pravega materiala in izdelavi.

Nudimo vam ves potreben material, izdelavo ograj, košar, nadstreškov za avtomobile in še veliko več.